Precis som med kläder och frisyrer går det mode i heminredning. Trender kommer och går och man kan ofta koppla en viss stil till en viss tidsålder. Men i takt med att allt flera intresserar sig för heminredning ser våra svenska hem allt mera olikartade ut. Även om det finns många olika stilarter, kan man om man vill dela in olika stilar i två huvudgrupper; Moderna minimalistiska stilar och retrostilar. Vitvaror och andra hushållsapparater har framförallt kommit till för att utfylla en eller flera funktioner. Numera har dock allt fler av dessa apparater designats med en ambition om att vara estetiskt tilltalande.

Gömma bort eller låta ta plats?

Olika minimalistiska inredningsstilar är väldigt populära. Man strävar efter att ha rena linjer och avbalanserade färger. Viktigast av allt är kanske att man skall undvika att hemmet ser stökigt ut. Därför är vitvaror och andra hushållsapparater i varianter som kan byggas in i skåp att föredra. De skall helst synas så lite som möjligt men får gärna finnas lättillgängliga genom praktiska designlösningar. En trend inom området är t.ex. att man ser allt flera kylskåp som är helt inbyggda i ett köksskåp.

I hem med ett önskemål om en retrokänsla får apparater och annat gärna synas. D.v.s. om de passar in, de bör t.ex. inte se allt för modernistiska och fyrkantiga ut. Men vissa tillverkare satsar mera på utseende än andra. T.ex. kan man hos märket Kitchenaid få hela produktserier i en matchande retrodesign. På så sätt får man ett enhetligt utryck när apparater som kaffebryggare, vattenkokare, stavmixers, matberedare och till och med kylskåp har en ensartad retrodesign.

Whiteaway.se har ett stort sortiment

Whiteaway.se är en av nordens ledande återförsäljare av kvalitetsvitvaror. Deras webbutik erbjuder ett stort urval av modeller och märken att välja mellan inom vitvaror och hushållsapparater. Oavsett vilken inredningsstil man föredrar kan man finna något som passar hos Whiteaway. Det kan rekommenderas att besöka webbutiken genom att klicka här.