Letar du efter ett bra kreditkort men vet inte vilket du ska välja? Du kanske tycker att det finns lite väl många att välja mellan? Då ska du läsa vidare! I den här artikeln kommer vi tipsa om vad du ska tänka på när du ska välja ett kreditkort som passar dig. För det gäller att tänka igenom dina behov och din livsstil och utgå från det när du väljer. Häng med så berättar vi ännu mer!

Att välja ett kreditkort som passar ens livsstil

Det första du bör göra är att jämföra olika kreditkort med varandra och se vad de erbjuder för ränta, vad de erbjuder för bonuspoäng samt om det finns några andra villkor som är relevanta för dig. Jämför kreditkort på nätet – för där hittar du jämförelsesajter som hjälper dig på vägen. Där kan du se hur villkoren skiljer sig åt och enkelt ställa olika kort mot varandra. Dessutom är det många sajter som rankar korten och skapar en topplista med de bästa kreditkorten just nu. En sådan lista kan du stor nytta av när du funderar över vilket kort du ska välja. Du kan utgå från listan och sortera bort de kort som inte finns med. Sedan är det bara att jämföra de olika korten och välja det som passar dig bäst.

Flygresor eller drivmedel? Eller något helt annat?

Flyger du mycket så kan det vara läge att titta närmare på något av de kreditkort som exempelvis SAS eller Norwegian erbjuder. När du handlar med dessa kort får du bonuspoäng som du kan använda för att köpa flygresor. Handlar du mycket drivmedel och kör mycket bil så är det kanske bättre att titta närmare på något av de kort som t.ex. OKQ8 eller Preem erbjuder. När du handlar med något av dessa kort så får du bonuspoäng som du kan använda för att köpa exempelvis diesel eller bensin.

Utgå från dina behov – och utvärdera ditt val då och då

Utgå alltså från dina behov när du väljer kreditkort. Men kom ihåg att utvärdera ditt val då och då. De som erbjuder kreditkort ändrar sina villkor då och då. Så det kan vara värt det att se över kortens villkor med jämna mellanrum för att se om du bör byta kort. Det finns heller inget som hindrar att du har flera kreditkort som du använder vid olika situationer – på det sättet kan du optimera dina möjligheter att ha nytta av dina kreditkort.

Nu har vi fördjupat oss något i det här med att välja rätt kreditkort. Förhoppningsvis har du fått med dig en hel del inspiration och goda råd på vägen mot att välja ett bra kreditkort som passar din livsstil. Oavsett vilket kort du väljer så har du möjlighet att nyttja den kredit som kortet erbjuder. Kom ihåg att det kan finnas andra lån som erbjuder bättre ränta. Men ibland är det smidigt att kunna utnyttja kortets ränta. Kolla gärna upp vad räntan är i förväg.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here